Începând cu data de 21 martie, se pune în practică legea promulgată de președintele Klaus Iohannis, care are în vedere combaterea risipei alimentare. Noile directive se aplică în toate restaurantele din țară. Potrivit acestora, clienții restaurantelor vor primi la pachet, gratuit, tot ceea ce nu consumă. Toate localurile sunt obligate să afișeze vizibil, fie la intrarea în restaurant, fie în meniu, posibilitatea ca oamenii să-și ia la pachet mâncarea pe care nu o termină de consumat la restaurant. O altă veste bună este legată de faptul că nu se va mai plăti ambalajul, acesta urmând să fie suportat de restaurant sau de cafenea. Cu privire la modul în care această lege este benefică pentru consumatori, Dorel Fechete – comisar șef adjunct al Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Sălaj este de părere că „această lege ajută mult consumatorii, pornind de la faptul că meniul este achitat integral de client la restaurant, prin urmare este firesc ca el să primească gratuit la pachet ceea ce nu reușește să consume. Odată ce legea a fost aprobată, toate localurile și restaurantele vor trebui să se conformeze și să afișeze vizibil această informație. Comisarii noștri vor supraveghea atent modul în care societățile comerciale din județ se vor conforma”.
[…] O altă veste bună este legată de faptul că nu se va… Articolul Lege nouă. Ce nu consumi în restaurant poți lua gratuit la pachet apare prima dată în Magazin Sălăjean. Citeste mai […]
Ce gândire profundă are un comisar șef adjunct, plătit regește de cetățeni, dar care nu știe că din totdeauna consumatorul putea să-și ia la pachet meniul neconsumat. Dar când alți impotenți profesional, plătiți regește, care sunt parlamentarii, nu au ce lucra se ocupă de lucruri slabe.